En hebreu, llama significa “en direcció al mar”. Aquesta paraula, però, pren des de fa un temps una nova dimensió i també designa el duet format per la palafrugellenca Sílvia Pérez i l’israelià Ravid Goldschmidt, en un projecte que uneix el so rodó del hang amb la veu extraordinària d’aquesta cantant, versàtil i sorprenent.
Coneguda per formar part del grup Las Migas, Sílvia Pérez també ha col·laborat amb cantants com Refree, amb músics de jazz com Llibert Fortuny o amb la Big Band de Perico Sambeat, entre d’altres. Amb Ravid Goldschmidt es van conèixer a Barcelona, on l’israelià resideix des de fa cinc anys després d’abandonar el seu país per dedicar-se a l’estudi i manufactura d’aquest instrument de percussió. Junts volien agafar textos que els inspiressin i improvisar sobre bases rítmiques i harmòniques, però a poc a poc les improvisacions s’han anat convertint en cançons consolidades i han |
enregistrat un àlbum en directe a la capella de la Mare de Déu de l’Esperança del Barri Gòtic de Barcelona. Amb melodies que s’alimenten del jazz, del fado, del flamenc o de la cançó popular expliquen històries conegudes i vivències personals.
Amb una tècnica única en la interpretació d’aquest instrument nascut a Suïssa l’any 2000, les mans de Goldschmidt van creant una sonoritat molt semblant a la de les campanes o steelpans. Al costat d’una de les veus femenines més prometedores de l’escena musical catalana, aconsegueixen una atmosfera sensorial que omplirà de matisos el claustre del Monestir de Sant Esteve.
Sílvia Pérez, veu
Ravid Goldschmidt, hang |