Noves incorporacions al cartell de l’(a)phònica

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que presentarà tota la programació a finals de maig, anuncia nous artistes que formaran part del cartell i posa a la venda les entrades i els abonaments per als espectacles de pagament, que el festival ofereix per primera vegada.

El divendres 21 de juny la companyia Dei Furbi presentarà per primer cop a les comarques gironines el seu últim repte: una adaptació lliure de l’òpera La flauta màgica de Mozart, interpretada únicament amb la veu. Un muntatge de teatre i música a cappella amb grans dosis d’humor, altament recomanable per a tots els públics que es representarà al Teatre Municipal de Banyoles (21 h / 12,50 €). També el divendres, el festival comptarà amb l’actuació de Puntí, que presentarà l’espectacle Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc. El que va ser l’ànima d’UmPah-Pah agafarà la guitarra i el piano per tornar a visitar les cançons més emblemàtiques que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera i també incorporarà noves cançons. Actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (22:30 h / 10 €).

El dissabte 22 de juny, entre les actuacions programades, destaca la cantautora malaguenya Anni B Sweet, una de les artistes més destacades de l’escena indie de l’Estat espanyol i una de les que compta amb més projecció internacional. El Claustre del Monestir de Sant Esteve serà un espai idoni per deixar-se endur pel seu irresistible encant melòdic, ric en detalls i atmosferes (18:30 h / 4 €). Després, el quartet vocal femení Delikatessen estrenarà Belle Rêve, una comèdia musical a cappella sobre les petites coses de la vida, al Teatre Municipal de Banyoles (22:30 h / 8 €).

La darrera jornada de festival, comptarà, entre d’altres, amb l’actuació de la cantant i compositora Esther Condal, que farà la presentació a les comarques gironines del seu disc de debut al Teatre Municipal, rodejada d’alguns dels millors músics de l’avantguarda del jazz català (17 h, 8 €). A continuació, la jove vigatana Núria Graham, que ha sorprès tothom amb el seu talent, realitzarà la seva primera actuació a la província de Girona. Serà al Claustre del Monestir de Sant Esteve (18:30 h, 4 €). I finalment, el que va ser la veu de Radio Futura, Juan Perro (Santiago Auserón), presentarà en acústic Casa en el aire a les comarques gironines, un repertori entre la música d’arrel nord-americana i els ritmes cubans, que parteix del seu darrer disc, Río negro (La huella sonora, 2011). Actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (20 h, 10 €).

Concert a la barca Tirona

Aquest any, per primera vegada, el festival proposa un concert a la barca Tirona, al mig de l’estany. Anirà a càrrec de Joan Garriga i alguns altres membres de La Troba Kung-Fú (20:45 h, 6 €). Aquest paratge natural al capvespre serà un marc incomparable per al concert acústic La Troba Kung-Fú canta al Drac a bord d’aquest catamarà, en què interpretaran un repertori de cançons populars i també alguns temes del nou disc.

En la línia de la voluntat del festival (a)phònica de dur a terme un esdeveniment participatiu i obert a tota la ciutadania, per primera vegada el festival posa a la disposició del públic uns abonaments per als concerts de pagament. Tot i que gran part de les actuacions programades són gratuïtes i els preus de la resta van dels 4 als 25,50 euros, s'ha buscat una nova manera per fer-les més assequibles per a tothom. Així, es podran adquirir abonaments per a 3, 5 i 7 espectacles, aconseguint un 15, un 20 i un 25% de descompte respectivament. Tant les entrades per al ja anunciat concert de Manel –que no entra en aquests descomptes– com els abonaments, estan a la venda en aquest mateix web i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h).

Descarrega't la nota de premsa aquí!