Demà comença l'onzena edició de l'(a)phònica

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, dóna el tret de sortida de la seva onzena edició demà divendres 20 de juny. Les veus de Muchachito y sus compadres, Maria Coma, The Excitements, Vinyoli comentat i Guillem Roma seran els encarregats d’inaugurar el festival que fins al 24 de juny proposa una quarantena d’activitats al voltant de la veu.

El recital Vinyoli comentat, emmarcat en la celebració del centenari del naixement de Joan Vinyoli serà una de les primeres actuacions que es podrà veure del festival. Amb l’actriu Olga Cercós i l’escriptor Miquel Martín, aquesta activitat pretén acostar als lectors una de les veus líriques més autèntiques i potents que ha donat la nostra poesia. Tindrà lloc a la Llotja del Tint (19 h, gratuït). Seguidament, a les 21:15 h, la cantant i compositora Maria Coma presentarà amb banda el seu darrer disc, Celesta (Amniòtic Records, 2013). Les seves composicions, entre el pop i la música contemporània, crearan una atmosfera onírica al Teatre Municipal de Banyoles. A les 22:45 h i més elèctrics que mai, arribaran a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles Muchachito y sus compadres, amb la seva proposta de rumba-rock festiva. Un concert improvisat i un punt salvatge (a peu dret) en què repassaran la seva trajectòria, alguns temes de Los Delinqüentes i versionaran algunes de les cançons que més els agraden. Per acabar la primera jornada de festival, l’(a)phònica comptarà amb la banda barcelonina The Excitements que, amb la presència escènica i la força de la veu de Koko Jean, presentarà el seu irresistible còctel de soul i rythm & blues de la vella escola a l’escenari Juanola La Muralla (00:15 h, gratuït).

A més de la programació oficial, el festival comptarà per aquest primera jornada amb activitats paral·leles com el concert de Guillem Roma, a les 20 h a l’Ateneu Bar, una activitat que forma part de “tast de concerts” que tindrà lloc en diferents establiments de la ciutat durant el festival. Així mateix, a l’escenari Juanola La Muralla, a les 18 h, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles realitzaran les audicions de final de curs. Entre les exposicions que ja es podran visitar cal destacar la de Tocar músics d’Irena Visa, a més de les ja inaugurades Quadres musicals de Santos de Veracruz i Four horizon.