Noves confirmacions de la vintena edició del festival

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, desvela nous artistes que formaran part de la vintena edició del festival, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny. Momi Maiga, Marina Herlop, Acorar, El Pony Menut, Alba Carmona, Marc Parrot, Alosa i Cor de Teatre, amb la reestrena d’Operetta i La Gala, se sumen als ja anunciats Albert Pla & The Surprise Band i La iaia. Les entrades i abonaments per a aquestes actuacions es posaran a la venda demà, divendres 24 de maig, a les 10 h aquí. El festival presentarà tota la programació el pròxim 31 de maig.

Entre les veus que se sumen al cartell, destaca la de Marina Herlop. Combinant formació clàssica i l’avantguarda sonora, la compositora, vocalista i pianista catalana s’ha fet un lloc destacat a l’escena de la música electrònica europea. Actuarà el divendres 28 de juny a les 20:15 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

Una altra proposta que es podrà veure a la vintena edició del festival és l’espectacle familiar Una poma, un pomer, de la companyia De_paper. Una obra feta de papers, cartrons, dibuixos, llibretes i cançons populars que ens acosta al cicle de la vida i al món de les plantes. Tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 11 h al Teatre Municipal de Banyoles i està coorganitzat amb l’associació T tela. El mateix dia, també es podrà assistir a la reestrena d’Operetta, un dels espectacles de més èxit de Cor de Teatre. La companyia banyolina oferirà per primera vegada la nova versió de la seva particular opereta, amb una proposta més contemporània i visual però amb la mateixa essència. Se’n podran veure quatre passis a La Factoria d’Arts Escèniques: el dissabte 29 de juny a les 12:30 h i a les 19 h i el diumenge 30 de juny a les 12:30 h i a les 19 h. A més d’Operetta, en el marc de les activitats paral·leles de l’(a)phònica, s’oferirà l’última oportunitat de veure l’espectacle La Gala, en commemoració dels 25 anys de trajectòria de la formació banyolina. També es realitzarà a La Factoria d’Arts Escèniques, en aquest cas, el divendres 21 de juny a les 20 h i el dissabte 22 de juny a les 18 h i a les 21 h. El mateix dissabte 29 de juny, a les 17:30 h, es podrà escoltar en primícia a les comarques gironines el segon disc d’Alba Carmona. El Claustre del Monestir de Sant Esteve serà l’escenari en què l’artista presentarà Cantora, un àlbum que recopila cançons de diferents procedències i en fa una lectura contemporània. Un altre dels espectacles que torna enguany a l’(a)phònica és Acorar. Des de la seva estrena l’any 2011, el monòleg escrit i interpretat per Toni Gomila i dirigit per Rafel Duran, ha rebut nombrosos reconeixements i se n’han fet prop de 450 funcions. Es podrà veure el dissabte 29 de juny al Teatre Municipal de Banyoles a les 19:45 h.

Per al públic familiar, també s’ha programat El Pony Menut, el concert accessible als més petits d’El Pony Pisador. El diumenge 30 de juny a les 11:15 h les cançons de la reconeguda banda de folk catalana es faran un lloc a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El mateix dia, i per primera vegada a les comarques gironines, es podran descobrir les veus d’Alosa. Un duet femení sorgit de les aules del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM) que s’ha convertit en tot un fenomen viral. Actuaran a les 17:30 h al Claustre del Monestir de Sant Esteve. Un altre dels artistes que s’ha vinculat en diverses ocasions amb l’(a)phònica i que hi tornarà en aquesta vintena edició és Marc Parrot. Actuarà el diumenge a les 19:15 h al Teatre Municipal de Banyoles on hi oferirà Turisme per la memòria, un espectacle amb motiu dels 30 anys de carrera. També oferirà un nou treball al festival el virtuós de la kora, vocalista i compositor Momi Maiga. Preestrenarà Kairo, una coproducció de l’(a)phònica, FIMPT de Vilanova i la Geltrú, Grec – Festival de Barcelona, El Canal, Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt/Girona i Fira Mediterrània de Manresa. Es podrà veure a les 20:45 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.