El documental 'Dibuix en directe' competeix al Festival In-Edit Barcelona

El documental Dibuix en directe realitzat per l’artista Joanic en el marc de l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, competeix a la secció oficial de curmetratge nacional del Festival In-Edit de Documentals Musicals de Barcelona. El film es projectarà el pròxim dissabte 26 d’octubre a les 16:30 h i les entrades es poden adquirir al web del festival.

L’any 2017, en el marc de les activitats paral·leles de l’(a)phònica va néixer Dibuix en directe, una proposta en la qual un grup d’il·lustradors i il·lustradores es passegen pel festival per copsar els concerts i l’ambient i plasmar-los mitjançant il·lustracions creades amb tècniques molt variades. L’origen va ser la imatge gràfica del festival d’aquell any, realitzada pels creatius banyolins Enserio, amb les il·lustracions de Miguel Bustos sobre icones banyolines. Des de llavors, cada any, un grup nombrós de dibuixants esdevenen cronistes gràfics de l’(a)phònica i en deixen el seu testimoni en unes obres que s’exposen, també, durant el festival.

Al llarg de totes les edicions s’han creat un miler de dibuixos, d’una vintena d’il·lustradors i il·lustradores: Sílvia Armengol, Toni Batlles, Lia Bertran, Miguel Bustos, Marc Currià, Roser Cussó, Txell Darné, Veronica Figueredo, Jaume Geli, Clara Gispert, Lana Gómez, Carlota Gómez, Oihane Inchaustegui, Joanic, Xavier Moliner, Maria Monegro, Ferran Rodríguez, Maria Saladich, Marc Sáez, Miquel Samaniego, Marc Vicens i Andrea Zayas.

Aquest any 2024, l’exposició Dibuix en directe, instal·lada a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art de Banyoles i comissariada per Enserio, s’ha acompanyat del documental Dibuix en directe de l’artista Joanic, que ens acosta a la mirada i l’experiència de tots els participants a l’activitat i al procés de dibuixar un festival. El curtmetratge, que dura 25 minuts i es podrà veure el dissabte 26 d’octubre a les 16:30 h a Mooby Aribau Sala 4 de Barcelona, competeix a la secció oficial de curtmetratge nacional.

Artista polifacètic, Joanic (Joan Dalmau) és metge de professió i creador autodidacte. Comença en el món creatiu des de la pintura fent exposicions i treballs variats com una recerca d’autoconeixement. Pintura, animació, gravat, treballs audiovisuals, ceràmica i il·lustració formen el cos creatiu de la seva labor artística. Ha participat habitualment a l’activitat del Dibuix en directe fet que el vincula de manera directa amb la realització del documental i l’exercici de relatar la vivència des d’una perspectiva molt propera i personal.